1- 1. دانشجوی دکترای حسابداری، گروه حسابداری، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران 2- 2. گروه حسابداری، واحد رودسر و املش، دانشگاه آزاد اسلامی، رودسر، ایران ، gilaniniaibehnam@gmail.com 3- 3. گروه حسابداری، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران. 4- 4. گروه حسابداری، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی،چالوس،ایران.
چکیده: (378 مشاهده)
زمینه: این پژوهش با هدف تحلیل اثر اخلاق حرفهای بر کیفیت حسابرسی داخلی با تاکید بر نقش میانجی فرهنگ سازمانی اجرایی شد. روش: از نظر هدف این پژوهش از نوع پژوهشهای کاربردی میباشد؛ و از دیدگاه شیوه گردآوری اطلاعات، توصیفی و از نوع پیمایشی (به دلیل استفاده از پرسشنامه) است. جامعه آماری کلیه حسابداران، حسابرسان داخلی، مدیران و کارکنان عالی رتبه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان و با نمونه گیری در دسترس تعداد 384 نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند . ابزار پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود. اطلاعات گردآوریشده توسط پرسشنامهها بهوسیله نرمافزار SPSS و AMOS24 با استفاده از مدل سازی معـادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: تجزیه و تحلیل فرضیات پژوهش با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری در سطح اطمینان 95 درصد نشان داد که اخلاق حرفهای اثر مثبت و معناداری بر کیفیت حسابرسی داخلی دارد. فرهنگ سازمانی اثر مثبت و معناداری بر کیفیت حسابرسی داخلی دارد. همچنین فرهنگ سازمانی در رابطه میان اخلاق حرفهای و کیفیت حسابرسی داخلی نقش میانجی و مثبتی دارد. نتیجه گیری: اخلاق حرفه ای در حسابرسی به استانداردهای پذیرفته شده در رفتار شخصی و تجاری ، ارزشها و اصولهای اصلیحسابرسی داخلیاشاره میکند که نبود آن با هیچ امتیاز دیگری قابل جبران نیست.
Ardestani Rostami M, Gilani Niay Some’e Sarai B, . Samadi Largani M, Pourali M. Analysis of the Effect of Professional Ethics on the Quality of Internal Audit with an Emphasis on the Mediating Role of Organizational Culture. Ethics in Science and Technology 2024; 19 (2) :140-147 URL: http://ethicsjournal.ir/article-1-2926-fa.html
اردستانی رستمی محمدرضا، گیلانی نیای صومعه سرائی بهنام، صمدی لرگانی محمود، پورعلی محمدرضا. تحلیل اثر اخلاق حرفه ای بر کیفیت حسابرسی داخلی با تاکید بر نقش میانجی فرهنگ سازمانی. اخلاق در علوم و فناوری. 1403; 19 (2) :140-147