[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
داوران فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری::
تماس با ما::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
پیوندها::
اخبار::
::
COPE
This journal subscribes to the principles of
..
ISSN
P-ISSN: 2251-7634
E-ISSN: 2981-233X
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
..
:: دوره 6، شماره 2 - ( 5-1390 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 72-65 برگشت به فهرست نسخه ها
امنیت غذایی و اخلاق زیستی در کشاورزی پایدار
عبدالمجید مهدوی دامغانی*، سید شهاب الدین معین الدینی
چکیده:   (3520 مشاهده)
‌زمینه: امنیت غذایی یکی از مهمترین مؤلفه‏های امنیت انسانی است. در دهه‏های اخیر، روشهای ناپایدار کشاورزی که صرفاً برای افزایش تولید گسترش یافته‏اند، نه تنها جایگاه انسان در قالب نگاهبان طبیعت را زیر سوال برده‏اند، بلکه عدم پایداری در تولید، امنیت غذایی انسان را نیز به مخاطره انداخته است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی چگونگی دستیابی به امنیت غذایی در کشاورزی پایدار، ضمن رعایت ملاحظات اخلاق زیستی است.
 
نتیجه‌گیری: یافته‏های این بررسی نشان می‏دهد در چند دهه اخیر با توجه به ناپایداری سامانه‏های رایج کشاورزی، انسان در مواجهه با طبیعت، جنبه‏های اخلاقی را زیر پا گذاشته و نسبت به آن بی‏توجه بوده است. کشاورزی پایدار رسالت خویش را زمانی به فرجام رسانده که ضمن تامین امنیت غذایی، جنبه‏های اخلاقی تولید نیز رعایت گردد. در حالی که کشاورزی رایج قائل به تفکری انسان‏محور بوده و هیچ موجودی را به غیر از انسان واجد جایگاه اخلاقی نمی‏شمارد. کشاورزی طبیعی که از شاخه‏های کشاورزی پایدار و بر گرفته از نگرشی غیر انسان محور است، جایگاه اخلاقی را به سایر موجودات زنده یا چرخه‌حیات به عنوان یک کلّیت تعمیم می‏دهد. نتایج این بررسی نشان می‏دهد کشاورزی طبیعی امنیت غذایی بشر را در گرو امنیت و حفظ تمامیت طبیعت می‏پندارد و حفظ تمامیت طبیعت را منوط به حفظ جایگاه اخلاقی آن می‏داند. جنبه‏های اخلاق زیستی در کشاورزی پایدار نه تنها با تولید منافات ندارد، بلکه از پیش‏شرط‏های نیل به امنیت غذایی است.
 
واژه‌های کلیدی: اخلاق زیستی، امنیت غذایی، کشاورزی پایدار، کشاورزی طبیعی
متن کامل [PDF 188 kb]   (1013 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/7/21 | پذیرش: 1396/7/21 | انتشار: 1396/7/21
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Food Security and Bioethics in Sustainable Agriculture . Ethics in Science and Technology 2011; 6 (2) :65-72
URL: http://ethicsjournal.ir/article-1-732-fa.html

مهدوی دامغانی عبدالمجید، معین الدینی سید شهاب الدین. امنیت غذایی و اخلاق زیستی در کشاورزی پایدار. اخلاق در علوم و فناوری. 1390; 6 (2) :65-72

URL: http://ethicsjournal.ir/article-1-732-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( 5-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری Ethics in Science and Technology
Creative Commons License
All works in this site are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645