تحلیل چالشهای اخلاقی و تدوین راهبردهای اخلاقی- مدیریتی در صنعت مرغداری
|
سیده فاطمه معزی، غلامحسین زمانی، کورش رضایی مقدم |
|
|
چکیده: (2475 مشاهده) |
زمینه: صنعت مرغداری یکی از بخشهای مهم اقتصادی کشور محسوب میشود، که تأمین کننده سهم مهمی از نیازهای غذایی جامعه است. از این رو هدف اصلی این مقاله شناخت چالشهای اخلاقی موجود در مرغداریها، شناسایی دلایل چالشهای اخلاقی شناخته شده و در نهایت تدوین راهبردهای اخلاقی- مدیریتی جهت تحول کیفی در صنعت مرغداری میباشد.
روش: با توجه به ماهیت پژوهش، روش تحقیق توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل همه مرغداران فعال در سطح شهرستان شیراز است که با استفاده از جدول مورگان تعداد 162 نفر بهعنوان نمونه به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. دادههای مورد نیاز از طریق پرسشنامه گردآوری گردید و در نهایت تعداد 170 پرسشنامه تکمیل شد. ابتدا با انجام تحلیل عاملی چالشهای اخلاقی در صنعت مرغداری شناسایی گردید و سپس با استفاده از شیوه تحلیل محتوا دلایل رفتارهای غیر اخلاقی شناخته شد و در پایان با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، فراوانی، درصد و درصد معتبر) دیگر فرضیات تحقیق به آزمون گذاشته شد.
یافتهها: نتایج در نهایت به تأیید 3 چالش اخلاقی در صنعت مرغداری انجامید و از سویی راهبردهای مؤثر بر رفع چالشهای اخلاقی در مرغداریها به این ترتیب اولویت بندی شد: تعهد، همدلی، اقتدار، قانون، دانش، نیاز، الگوسازی، تشویق، اقتصادی، مشاوره، فشار اجتماعی و تعلق اجتماعی.
نتیجهگیری: جهت تحقق اخلاق حرفهای مرغداران و ایجاد رفتار اخلاقی در واحدهای مذکور به تهیه و تدوین معیارهای اخلاقی اقدام گردید و پیشنهاداتی درباره اجرای این راهبردها بیان شده است. |
|
واژههای کلیدی: صنعت مرغداری، رفتار اخلاقی، چالشهای رفتاری، راهبردهای اخلاقی- مدیریتی، معیارهای اخلاقی |
|
متن کامل [PDF 286 kb]
(1673 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/6/29 | پذیرش: 1397/6/29 | انتشار: 1397/6/29
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|