[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
داوران فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری::
تماس با ما::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
پیوندها::
اخبار::
::
COPE
This journal subscribes to the principles of
..
ISSN
P-ISSN: 2251-7634
E-ISSN: 2981-233X
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
..
:: دوره 13، شماره 2 - ( 6-1397 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 187-176 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل چالش‌های اخلاقی و تدوین راهبردهای اخلاقی- مدیریتی در صنعت مرغداری
سیده فاطمه معزی، غلامحسین زمانی*، کورش رضایی مقدم
چکیده:   (2313 مشاهده)

زمینه: صنعت مرغداری یکی از بخش‌های مهم اقتصادی کشور محسوب می‌شود، که تأمین کننده سهم مهمی از نیازهای غذایی جامعه ‏است. از این رو هدف اصلی این مقاله شناخت چالش‌های ‏اخلاقی موجود در مرغداری‌ها، شناسایی دلایل چالش‌های اخلاقی شناخته شده و در نهایت تدوین راهبردهای اخلاقی- مدیریتی جهت ‏تحول کیفی در صنعت مرغداری می‌باشد. ‏

روش: با توجه به ماهیت پژوهش، روش تحقیق توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل همه مرغداران فعال در سطح ‏شهرستان شیراز است که با استفاده از جدول مورگان تعداد 162 نفر به‌عنوان نمونه به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده‌‏های مورد نیاز از طریق پرسشنامه گردآوری گردید و در نهایت تعداد 170 پرسشنامه تکمیل شد. ابتدا با انجام تحلیل عاملی چالش‌های ‏اخلاقی در صنعت مرغداری شناسایی گردید و سپس با استفاده از شیوه تحلیل محتوا دلایل رفتارهای غیر اخلاقی شناخته شد و در پایان با ‏استفاده از آمار توصیفی (میانگین، فراوانی، درصد و درصد معتبر) دیگر فرضیات تحقیق به آزمون گذاشته شد.‏

یافته‌ها: نتایج در نهایت به تأیید 3 چالش اخلاقی در صنعت مرغداری انجامید و از سویی راهبردهای مؤثر بر رفع چالش‌های اخلاقی در ‏مرغداری‌ها به این ترتیب اولویت بندی شد: تعهد، همدلی، اقتدار، قانون، دانش، نیاز، الگوسازی، تشویق، اقتصادی، مشاوره، فشار اجتماعی و ‏تعلق اجتماعی.‏

نتیجه‌گیری: جهت تحقق اخلاق حرفه‌ای مرغداران و ایجاد رفتار اخلاقی در واحدهای مذکور به تهیه و تدوین معیارهای اخلاقی اقدام ‏گردید و پیشنهاداتی درباره اجرای این راهبرد‌ها بیان شده است.

واژه‌های کلیدی: صنعت مرغداری، رفتار اخلاقی، چالش‌های رفتاری، راهبرد‌های اخلاقی- مدیریتی، معیارهای اخلاقی
متن کامل [PDF 286 kb]   (1528 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/6/29 | پذیرش: 1397/6/29 | انتشار: 1397/6/29
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Causes and Effects of Ethical Challenges in the Poultry Industry and the Development of Moral Strategies: Managing ‎the Behavior of Farmers. Ethics in Science and Technology 2018; 13 (2) :176-187
URL: http://ethicsjournal.ir/article-1-1117-fa.html

معزی سیده فاطمه، زمانی غلامحسین، رضایی مقدم کورش. تحلیل چالش‌های اخلاقی و تدوین راهبردهای اخلاقی- مدیریتی در صنعت مرغداری. اخلاق در علوم و فناوری. 1397; 13 (2) :176-187

URL: http://ethicsjournal.ir/article-1-1117-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 2 - ( 6-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری Ethics in Science and Technology
Creative Commons License
All works in this site are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645