[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
داوران فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری::
تماس با ما::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
پیوندها::
اخبار::
::
COPE
This journal subscribes to the principles of
..
ISSN
P-ISSN: 2251-7634
E-ISSN: 2981-233X
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
..
:: دوره 20، شماره 3 - ( 8-1404 ) ::
جلد 20 شماره 3 صفحات 149-141 برگشت به فهرست نسخه ها
گزاره های اخلاقی در مدیریت تولید
حسین رحیمی کلور1 ، وحید ممیزی2
1- گروه مدیریت بازرگانی،دانشکده علوم اجتماعی،دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. ، h_clever@uma.ac.ir
2- گروه مدیریت بازرگانی،دانشکده علوم اجتماعی،دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
چکیده:   (3 مشاهده)
زمینه: یک مدیر تولید به واسطه حساسیت مسئولیتش در سازمان، دارای وظایف بسیاری در قبال کارکنان زیر دست، سازمان و محیط سازمان است و در انجام مسئولیت‌هایش در قبال هر کدام ملزم به رعایت اخلاق حرفه­ای  است. هدف از انجام این پژوهش به دست آوردن گزاره‌های اخلاقی است که یک مدیر تولید در انجام مسئولیت­های حرفه­ایش به­عنوان اخلاق حرفه­ای می­بایستی رعایت کند.
روش: پژوهش حاضر، پژوهشی کیفی با رویکرد استقرایی است و از راهبرد مدل داده بنیاد و ‌از‌ روش­های تحلیلی اشتراوس ‌و ‌کوربین جهت انجام پژوهش استفاده گردیده است. جامعه هدف پژوهش، مدیران تولید فعال در حوزه­ های تولید صنایع مختلف می­باشد و یک نمونه به ­تعداد 12 نفر از مدیران تولید با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب گردیده است. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ­ساختاریافته و از نرم­افزار MAXQDA جهت کدگذاری مصاحبه ­ها استفاده شده است. تحلیل آماری با آزمون کای­اسکوئر و نرم افزار مورد استفاده SPSS می­باشد.
یافته­ ها: یافته­ های این پژوهش اخلاق حرفه ­ای یک مدیر تولید را در سه بخش طبقه­ بندی می­ کند. این سه بخش عبارتند از ملزومات اخلاق حرفه ­ای در برابر کارکنان بخش تولید، در برابر سازمان و در برابر محیط سازمان به ­عنوان مصرف کننده کالاهای تولیدی سازمان. گزاره­ های اخلاقی در برابر سازمان بالاترین فراوانی را به خود اختصاص می ­دهد.
نتیجه­ گیری: با توجه به فشارهای مضاعف بر مدیران تولید، سازمان‌ها باید در تدوین آیین‌نامه‌های اخلاقی شرایط خاص تولید را درنظر بگیرند، و با متعادل­ سازی انتظارات و ترجیح دادن منافع بلندمدت و توسعه پایدار بر منافع کوتاه ­مدت، مدیران تولید را در رعایت اخلاق حرفه‌ای و ساخت سازمان اخلاقی یاری رسانند.
واژه‌های کلیدی: اخلاق حرفه ای، سازمان، تولید، مدیریت تولید
متن کامل [PDF 910 kb]   (5 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/10/18 | پذیرش: 1404/12/6 | انتشار: 1404/8/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi kolour H, momayezi V. Ethical Codes in Production Management. Ethics in Science and Technology 2025; 20 (3) :141-149
URL: http://ethicsjournal.ir/article-1-3377-fa.html

رحیمی کلور حسین، ممیزی وحید. گزاره های اخلاقی در مدیریت تولید. اخلاق در علوم و فناوری. 1404; 20 (3) :141-149

URL: http://ethicsjournal.ir/article-1-3377-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 3 - ( 8-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری Ethics in Science and Technology
Creative Commons License
All works in this site are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.21 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4725