آقای داریوش صاحب نظر، دکتر موسی رضوانیچمنزمین، دکتر حسین گنجی نیا، دکتر مهران نصیرزاد، دکتر مرتضی حضرتی،
دوره ۱۹، شماره ۰ - ( ۵-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه: چابکسازی یک سازمان ایجاد توانایی در آن سازمان برای انطباق سریع با تغییرات بازار داخلی و خارجی است. هدف پژوهش حاضر تحلیل برازش مدل ارزیابی خط مشی های اجرایی فرآیند چابکسازی مبتنی بر سرمایه اخلاقی در نظام بانکی (مورد مطالعه بانک سپه ایران) میباشد.
روش: این پژوهش از نوع کاربردی، و از حیث روش، توصیفی- تحلیلی میباشد. جامعه آماری پژوهش دربرگیرنده کلیه کارکنان ستاد مرکزی بانک سپه ایران، به تعداد ۳۰۰ نفر است که از این تعداد ۱۶۹ نفر به عنوان نمونه آماری براساس فرمول کوکران برآورد و به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. دادهها از طریق پرسشنامه محقق ساخته جمعآوری شدند. در این پژوهش از مدلیابی معادلات ساختاری و روش حداقل مربعات جزئی (PLS) جهت آزمون فرضیات و برازندگی مدل استفاده شده است.
یافته ها: بررسی شاخصهای برازش مدل حاکی از آن است که مدل ساختاری پژوهش از وضعیت برازشی مناسبی برخوردار است. طبق یافتههای پژوهش اعتبار کل شاخصها و گویههای ارزیابی خط مشیهای اجرایی فرآیند چابکسازی مبتنی بر سرمایهاخلاقی مورد تأیید قرار گرفت. و نتایج نشان داد مقدار t شاخصهای ارزیابی خطمشیهای اجرایی فرآیند چابک سازی مبتنی بر سرمایه اخلاقی در بانک سپه ایران بیشتر از مقدار بحرانی آن در سطح ۵ صدم (۹۶/۱) قرار دارد و لذا اعتبار شاخصها و گویههای ارزیابی خطمشیهای اجرایی فرآیند چابکسازی مبتنی بر سرمایه اخلاقی مورد تأیید قرار گرفت.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که شاخص ارزیابی در اولویت اول، شاخص فناوری اطلاعات در اولویت دوم، مدیریت دانش در اولویت سوم، رهبری اخلاقی اخلاقی در اولویت چهارم، جو اخلاقی سازمانی در اولویت پنجم، مدیریت استعداد و ساختارسازمانی در اولویت ششم و هفتم مدیریت در اولویت هشتم به لحاظ میزان اهمیت در فرایند چابکسازی قرار دارند.