[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
داوران فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری::
تماس با ما::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
پیوندها::
اخبار::
::
COPE
This journal subscribes to the principles of
..
ISSN
P-ISSN: 2251-7634
E-ISSN: 2981-233X
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای خیاط مقدم

دکتر سعید خیاط مقدم، سیده مهدیه طباطبایی نسب،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه: اخلاق حرفه‌ای، شاخه‌ای مهم از اخلاق کاربردی است که پرداختن به آن از ضرورتهای زندگی در جوامع جدید است، بر این اساس مجموعه قواعد و اصول اخلاق باید در هر حرفه‌ای رعایت و اخلاقیات بیشتر مورد توجه قرار گیرد. از این رو،  مقالۀ پیش رو با هدف شناسایی و رتبه‌بندی مؤلفه‌های اخلاق حرفه‌‌ای در مدیریت تدوین شد.

روش: پژوهش حاضر پژوهشی کاربردی و کیفی است. جامعۀ آماری شامل تمامی مدیران تعاونی مسکن کیمیا توسعه سناباد بودند که از میان آنها، با استفاده از روش سرشماری، ۳۱ نفر به عنوان نمونۀ تحقیق انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود و در نهایت، داده های خام با استفاده از آزمون فریدمن، مورد بررسی قرار گرفتند .

یافته‌ها: پس از تحلیل داده‌ها ۳۷ مؤلفه اخلاق حرفه‌ای در مدیریت شناخته و در ۵ شاخص دسته‌بندی شده‌است. در پرسشنامه مورد بررسی شاخص معنویت دارای ۳ مؤلفه، ۱۰ مؤلفه درون شخصی (فردی)، ۷ مؤلفه برون شخصی (فردی)، ۱۲ مؤلفه درون سازمانی و ۵ مؤلفه شاخص برون سازمانی را نشان می‌دهند.

نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر مشخص می‌کند؛ رتبه‌بندی مؤلفه‌های اخلاق حرفه‌ای در مدیریت را می‌توان به ترتیب شامل: مسئولیت‌پذیری، توکل به خدا، صداقت، امانت داری ، عدالت و... دانست. در نمونۀ مورد بررسی عامل معنویت در رتبۀ اول، عامل درون فردی و برون سازمانی در رتبۀ دوم و سوم، عامل درون سازمانی و برون فردی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در نهایت، اخلاق حرفه‌ای مدیران در این جامعه در سطح مطلوبی قرار دارد.


الهه عامل ریاضت‌کش، دکتر سعید خیاط مقدم، حمید رضایی فر،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه: سازمان‌‌های موفق امروزی، سازمان‌هایی هستند که دانش جدید را خلق و یا کسب کرده و آن‌را به شیوه‌‌های کاربردی برای بهبود فعالیت‌هایشان بدل کرده‌اند و این مهم از طریق رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای همچون مفاهیم حفظ حریم خصوصی، آزادی‌‌های اساسی، مسؤولیت اخلاقی، نگرش ارزشی و مسئولانه، احساس همکاری و مالکیت و رازداری منجر می‌‌شود. از این رو پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی مدیریت دانش از طریق اخلاق حرفه‌ای انجام گردید.
 
روش: روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی می‌باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد بودند که از بین آنها با استفاده از فرمول کوکران ۲۶۹ نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده به‌عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار‌های پژوهش شامل: پرسشنامه‌‌های اخلاق حرفه‌ای (۱۶ سؤال) و مدیریت دانش (۱۶ سؤال) بودند. داده‌ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزار لیزرل مورد تحلیل قرار گرفتند.
 
یافته‌ها: نتایج حاصل نشان داد که اخلاق حرفه‌ای به‌طور مثبت و معنادار مدیریت دانش را پیشبینی می‌کند (r=۰. ۷۳) و همچنین نتایج به‌طور اخص نشان‌دهنده این‌ است که بین ابعاد اخلاق حرفه‌ای (نگرش ارزشی، دیدگاه مسؤولانه، احساس همکاری و مالکیت و رازداری) و ابعاد مدیریت دانش (کسب دانش، ذخیره دانش، توسعه دانش و به‌کارگیری دانش) رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد.
 
نتیجه‌گیری: می‌توان نتیجه‌گرفت که اگر کارکنان دانشگاه از روحیه مسؤولیت‌پذیری، حفظ مالکیت معنوی دانش‌ به اشتراک گذاشته شده، حس همکاری در تسهیم اطلاعات و نگرش ارزشی به استقرار مدیریت دانش برخوردار باشند، می‌توانند با رعایت اصول اخلاقی و مدیریت دارایی‌‌های دانشی سازمان‌ منجر به تحقق اهداف و رسالت دانشگاه شوند.

هدیه صادقی، دکتر سعید خیاط مقدم، دکتر حمید عرفانیان خان‌زاده،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه: هدف این پژوهش بررسی رابطه بین مدیریت امنیت اطلاعات و اخلاق کاری در بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد است.
روش: پژوهش پیش‌رو از نوع «توصیفی- همبستگی» است. جامعه آماری در این پژوهش ۱۱۸ نفر از کارشناسان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد هستند که به کمک فرمول کوکران تعداد ۹۰ نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شد. و در نهایت داده‌های تحقیق با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: بر اساس نتایج پژوهش یکپارچگی با تمامی ابعاد اخلاق کار و محرمانگی با ابعاد پشتکار و جدیت در کار، روابط انسانی در محل کار و روح جمعی و مشارکت در کار رابطه مثبت و معنادار دارند.
نتیجه‌گیری: براساس نتایج به‌دست آمده بین مدیریت امنیت اطلاعات و اخلاق کاری رابطه مثبت و معنادار وجود دارد
.

دکتر سعید خیاط مقدم، مهدی یوسفی، ناهید حبیبی،
دوره ۱۴، شماره ۰ - ( ویژه نامه شماره ۲-۰ ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه: پاسخگویی، مسئله‌ای مهم و چالش‌آور در نظام‌های اداری و سیاسی بیشتر کشورها بوده و هست و عدم پاسخگویی مناسب و به‌موقع به کارکنان منجر به ایجاد جو بی‌اعتمادی و سردی کارکنان نسبت به سازمان می‌شود. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین نهادینه‌سازی اخلاق و پاسخگویی تدوین شد  . 
روش: این پژوهش کاربردی با روش، توصیفی- همبستگی می‌باشد. جامعه آماری تمامی کارکنان شعب بانک صادرات شهر مشهد به تعداد ۱۴۰۰ نفر می‌باشند که بر اساس فرمول کوکران تعداد ۳۱۰ نفر به عنوان نمونه وارد فرایند تحلیل شده اند روش نمونه‌گیری تصادفی-طبقه‌ای است ؛ ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه های نهادینه سازی اخلاق و پاسخگویی مدیران می باشد که روایی‌ آن‌ها از نوع محتوا بوده و بر طبق نظر صاحبنظران مورد تائید قرار گرفت جهت سنجش پایایی پرسشنامه‌ها از آزمون ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون با نرم‌افزار SPSS و تکنیک معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزار LISREL  استفاده گردید.
یافته ها: یافته ­ها نشان میدهد که بین متغیر مستقل نهادینه‌سازی اخلاق و ابعاد آن (نهادینه‌سازی صریح اخلاق و نهادینه‌سازی ضمنی اخلاق) با متغیر وابسته پاسخگویی مدیران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. میزان ضریب الفای کرونباخ برای نهادینه سازی اخلاق ۸۷/۰ و برای پاسخگویی مدیران ۸۱/۰ میباشد.
نتیجه­ گیری: نتایج حاکی از آن است که نهادینه سازی اخلاق و توجه به شاخص های اخلاقی باعث می شود که مدیران حس مسئولیت پذیری بیشتری نسبت به کارکنان خود داشته بلشند که متقابلا پاسخگویی بیشتر و مناسبتری خواهند داشت.

دکتر سعید خیاط مقدم، سیده مهدیه طباطبایی نسب، کیومرث سجادی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه: مدیریت ارزشهای اخلاقی در محیط کار، موجب مشروعیت اقدامات مدیریتی و انسجام و تعادل فرهنگی می‌شود. در ضمن تقویت خودکنترلی کارکنان، بستر فرهنگی را برای تقویت تجربه و دانش کارکنان مهیا می‌سازد. مقاله پیش رو، به تحلیل رابطه اخلاق‌حرفه‌ای بر تسهیم دانش با میانجی خودکنترلی کارکنان می‌پردازد.
روش: پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری، شامل کلیه کارکنان سازمان دیوان محاسبات کشور در حوزه‌های اداری استانهای؛ گلستان،‌ مازندران،‌ خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی بود. به دلیل محدودیت جامعه تمامی آن به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار پژوهش ۳ پرسشنامه استاندارد بود. برای تحلیل داده ها از روش مدل‌یابی معادلات ساختاری با بهره گیری از نرم افزار PLS و SPSS استفاده شد.
یافته‌ها: ضریب آماره T برآورد شده در رابطه اخلاق حرفه‌ای کارکنان بر تسهیم دانش برابر ۵۴۳/۰ نتیجه شده است. لذا اخلاق‌حرفه‌ای کارکنان با تسهیم دانش رابطه معنی‌داری دارد و خودکنترلی رابطه بین ، اخلاق حرفه‌ای کارکنان را با تسهیم دانش به خوبی میانجیگری کرده‌است.
نتیجه‌گیری: پارادایمی که به منظور تسهیم دانش فردی کارکنان، تسهیم فرصت یادگیری و تقویت انگیزه آن در سازمان مطرح شده است، بیانگر الزام به تسهیم دانش است تا در کلیه بخشهای سازمان سرایت یافته و همگانی شود.


صفحه 1 از 1     

فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری Ethics in Science and Technology
Creative Commons License
All works in this site are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4700