:: دوره 16، شماره 2 - ( 6-1400 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 91-82 برگشت به فهرست نسخه ها
آسیب شناسی اخلاقی برنامه‌ریزی مسیر شغلی با رویکرد عملکرد بالا و ارائه‌ی الگوی مناسب
خلیل شمس1، عبدالخالق غلامی*2، کرم اله دانش فرد3، علی پیرزاد
1- 1. دانشجوی دکتری مدیریت دولتی،گرایش منابع انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
2- 2. گروه مدیریت دولتی،گرایش منابع انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
3- 3. گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
چکیده:   (860 مشاهده)
زمینه: هر سازمانی برای پیشرفت نیازمند برنامه ­ریزی است و برنامه­ریزی مسیر شغلی در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است. از این­رو، هدف پژوهش حاضر آسیب­ شناسی اخلاقی برنامه‌ریزی مسیر شغلی با رویکرد عملکرد بالا و ارائه‌ی الگوی مناسب در منطقه ده عملیات انتقال گاز ایران بوده است.
روش: پژوهش حاضر کاربردی و با رویکردی آمیخته (کیفی و کمی) انجام گرفت. در بخش کیفی از تئوری­داده­بنیاد استفاده شد. جامعه شامل خبرگان (مدیران و کارشناسان) حوزه برنامه­ریزی شغلی در منطقه ده عملیات انتقال گاز ایران بود که از میان آنها 15 نفر به شیوه گلوله ­برفی و تارسیدن به اشباع به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ­ساختاریافته بود و داده­ ها با روش­های کدگذاری و نرم ­افزار Maxqda ارزیابی شدند. در بخش ­کمی روش توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه مدیران و کارشناسان منطقه ده عملیات انتقال گاز ایران بود که از میان آنها با روش تصادفی 350 نفر به عنوان نمونه  انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساختۀ بخش کیفی بود و داده ها با تکنیک معادلات­ساختاری و نرم ­افزار LISREL مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: در بخش کیفی 132 شاخص در 37 مقوله شناسایی و مدل تحقیق تدوین شد. نتایج بخش کمی نشان داد  بار عاملی عوامل­علی بر مقوله اصلی  74/0 و آماره تی آن 75/9 به دست آمده است، بار عاملی عوامل­ زمینه ای بر راهبردها 56/0 و آمار تی آن  10/2 است. بار عاملی عوامل­ مداخله­ گر بر راهبردها 59/0و آماره تی آن 06/2،  بار عاملی مقوله اصلی بر راهبردها 52/0 و آماره تی آن 07/6 محاسبه شده است. در نهایت بار عاملی راهبردها بر پیامدها 87/0 و آماره تی ان 06/9  به دست آمده است.  بنابراین می توان گفت مدل تحقیق  مورد تایید قرار گرفت.
نتیجه گیری : چنانچه برنامه ریزی مسیر شغلی با عدم مدیریت اخلاقی صحیح مسیری اشتباه را بپیماید، نارضایتی و دلسردی کارکنان و مدیران لایق، عدم شایسته سالاری، کاهش انعطاف پذیری سازمانی و ....  و در نهایت کاهش راندمان سازمان  قابل پیش بینی ترین نتیجه خواهد بود.
واژه‌های کلیدی: آسیب شناسی اخلاقی، برنامه ریزی مسیر شغلی، رویکرد عملکرد بالا
متن کامل [PDF 579 kb]   (471 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/10/15 | پذیرش: 1399/12/4 | انتشار: 1400/6/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( 6-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها