:: دوره 16، شماره 1 - ( 3-1400 ) ::
جلد 16 شماره 1 صفحات 35-30 برگشت به فهرست نسخه ها
رابطه هوش اخلاقی و شفقت خود با کیفیت زندگی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس (MS)
فهیمه محمدپور*
چکیده:   (1308 مشاهده)
زمینه: مولتیپل اسکلروزیس، یکی از ناتوان‌کننده‌ترین بیماری‌های سیستم عصب مرکزی است که سیری مزمن دارد. تظاهرات بالینیاین بیماری می‌تواندبر فعالیت‌های روزانه او نیز تأثیر گذاشته و در نتیجه موجب کاهش کیفیت زندگی، در این افراد می‌گردد. بدین ترتیب، با توجه به اهمیت کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس، پژوهش حاضر به بررسی رابطه هوش اخلاقی و شفقت خود با کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری می‌پردازد.
روش:روش پژوهش از نوع مطالعات توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری در مطالعه حاضر، بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس ساکن شیراز است که از آن میان، تعداد 150 نفر، به عنوان حجم نمونه و به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب گردید. برای جمع‌آوری داده‌ها در این پژوهش، از پرسشنامه استاندارد هوش اخلاقی، مقیاس شفقت خود و مقیاس سنجش کیفیت زندگی، استفاده گردید. داده‌ها، با استفاده از نرم‌افزار SPSS-21 ثبت گردید، و از روش آزمون ضریب همبستگی پیرسون و نیز آزمون آماری رگرسیون برای تحلیل استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که هوش اخلاقی و مؤلفه‌های آن و نیز شفقت خود و مؤلفه‌های آن با کیفیت زندگی در این بیماران همبستگی مثبت و معناداری دارد. همچنین این دو متغیر قادر به پیش‌بینی کیفیت زندگی در این بیماران می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج بیانگر این است که توجه به مؤلفه‌های هوش اخلاقی و شفقت خود می‌تواند در بهبود کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به مولتیپل‌اسکلروزیس نقش مؤثری ایفا کند. بنابراین تدوین برنامه‌ها و مداخلات درمانی در این دو حیطه کمک شایانی به این بیماران می‌کند.
 
واژه‌های کلیدی: شفقت خود، کیفیت زندگی، مولتیپل‌اسکلروزیس، هوش اخلاقی
متن کامل [PDF 825 kb]   (691 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/31 | پذیرش: 1400/3/30 | انتشار: 1400/3/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 1 - ( 3-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها