:: دوره 15، شماره 3 - ( 9-1399 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 122-114 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش میانجی اخلاق کاری (گرایش ارزشی به کار) در رابطه بلوغ روانی و انگیزش شغلی
ملیکه بهشتی فر*
چکیده:   (1372 مشاهده)
زمینه: اهمیت ارتقای انگیزش شغلی در محیط کار، سبب شده تا عوامل تاثیرگذار بر آن بررسی شود. بلوغ روانی کارکنان به عنوان عاملی  مهم، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. از طرفی، اخلاق در کار یا گرایش ارزشی به کار از عواملی بسیار با اهمیت است که در این مطالعه به عنوان میانجی بررسی می شود. از این رو، هدف از اجرای تحقیق حاضر، بررسی نقش میانجی اخلاق کاری (گرایش ارزشی به کار) در رابطه بلوغ روانی و انگیزش شغلی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهر رفسنجان در سال 1396 می باشد. 
روش: روش این تحقیق از نظر روش، توصیفی همبستگی است و جامعه آماری آن کلیه کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی شهر رفسنجان به تعداد 746 نفر بوده که  256 نفر از آنها با استفاده از جدول مورگان و به روش طبقه‌ای تصادفی متناسب با حجم طبقه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها سه پرسشنامه استاندارد بود که روایی و پایایی آنها مورد تایید می باشد. برای تحلیل داده ها، از روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم‌ افزارهای Amos و    SPSS استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد بلوغ روانی کارکنان و انگیزش شغلی آنها رابطه دارد. همچنین رابطه بلوغ روانی و انگیزش شغلی با توجه به نقش میانجی گرایش ارزشی به کار تایید شد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته ها، می توان نتیجه گرفت رشد بلوغ روانی کارکنان و گرایش ارزشی آنها به کار، منجر به افزایش میزان انگیزش شغلی در محیط کار می شود.
واژه‌های کلیدی: بلوغ روانی، اخلاق کاری، گرایش ارزشی به کار، انگیزش شغلی
متن کامل [PDF 780 kb]   (513 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/9/24 | پذیرش: 1399/9/10 | انتشار: 1399/9/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( 9-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها