:: دوره 13، شماره 1 - ( 3-1397 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 90-82 برگشت به فهرست نسخه ها
رابطۀ بین رهبری اخلاقی و فرسودگی شغلی با رضایت از زندگی
حسن قلاوندی*
چکیده:   (2805 مشاهده)
زمینه: بررسی رابطه بین رهبری اخلاقی و رفتارهای کارکنان از حیطه‌های پژوهشی مهمی به شمار می‌رود، زیرا سازمان‌های آموزشی با ایجاد یک برنامه رهبری اخلاقی می‌توانند اخلاقیات را در محیط کار رهبری کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین رهبری اخلاقی و فرسودگی شغلی با رضایت از زندگی انجام گردید.
 
روش: پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده‌ها، توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل 650 نفر دبیران زن دبیرستان‌های ناحیه یک شهرستان ارومیه بودند که 159 نفر آنها از طریق نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. داده‌های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه‌های استاندارد جمع‌آوری و به وسیله نرم‌افزار آماری LISRE  تحت روش‌های تحلیل عاملی تأییدی و مدل‌سازی معادلات ساختاری، تجزیه و تحلیل شد.
 
یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان داد رهبری اخلاقی بر فرسودگی شغلی تاثیر دارد، و منفی بودن ضریب مسیر نشان می‌دهد که با افزایش رهبری اخلاقی می‌توان کاهش فرسودگی شغلی را پیش‌بینی کرد. همچنین فرسودگی شغلی نیز بر رضایت از زندگی تاثیر دارد. به این صورت که با کاهش میزان فرسودگی شغلی در سازمان می‌توان افزایش میزان رضایت از زندگی را پیش‌بینی کرد. و در نهایت رهبری بر رضایت از زندگی اثر مثبتی دارد. یعنی با افزایش میزان رهبری اخلاقی می توان افزایش میزان رضایت از زندگی را نیز پیش‌بینی کرد.
 
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج آماری، کلیه فرضیات تحقیق تأیید و این نتیجه حاصل گردید که بین متغیرهای رهبری اخلاقی و فرسودگی شغلی با رضایت از زندگی رابطه معنیدار وجود دارد.
 
واژه‌های کلیدی: رضایت از زندگی، رهبری اخلاقی، فرسودگی شغلی
متن کامل [PDF 228 kb]   (1284 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/3/26 | پذیرش: 1397/3/26 | انتشار: 1397/3/26


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( 3-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها