:: دوره 10، شماره 1 - ( 3-1394 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل رابطۀ متغیرهای شخصیتی و سازمانی با رهبری قابل اعتماد
چکیده:   (4041 مشاهده)

زمینه: شواهد زیادی مبنی بر بروز بحران در به تقریب تمامی بخش­های زندگی حرفه­ای و سازمانی وجود دارد، مانند: اختلاس­های بزرگ در سازمان­ها، عملکرد بد مالی، بد رفتاری با کارکنان، فساد اخلاقی و فعالیت های بازاریابی غیر­قانونی و سلطه­جویانه. رسوایی­های اخلاقی رهبران و در نتیجه بی­اعتمادی به رهبران در سازمان و جامعه، اهمیت و ضرورت رهبران قابل اعتماد را افزایش داده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطۀ صفات شخصیتی رهبران (شامل وجدانی بودن، همگرایی، روان رنجورخویی) و زمینه اخلاقی با رهبری قابل اعتماد و توجه به نقش میانجی‌گر تبادل رهبر- عضو در این میان می­باشد.

روش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی می­باشد. جامعۀ آماری پژوهش را تمامی کارکنان پالایشگاه گاز بیدبلند تشکیل می‌دهند که 250 نفر از آنها به صورت تصادفی ساده انتخاب گردیدند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه­های تجدید نظرشده صفات شخصیتی نئو (NEO-FFI)، زمینۀ اخلاقی، تبادل رهبر- عضو و رهبری قابل اعتماد استفاده شد. داده­ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، الگویابی معادلات ساختاری و روش بوت استراپ تحلیل شدند.

یافته‌ها: یافته­های پژوهش حاکی از آن است که؛ صفات شخصیتی، و نیز زمینۀ اخلاقی در سازمان رابطۀ قوی با بهبود یافتن تبادلات رهبر- عضو داشته و همچنین، قابل اعتماد یافتن رهبران را در پی دارد.

نتیجه‌گیری: مدیران و رهبران سازمان­ها می­بایست روابطی صادقانه و اعتماد برانگیز را در محیط کاری گسترش دهند و تصمیمات و سیاست‌های سازمان را همواره در راستای خودشکوفایی کارکنان و نیز افزایش بهره­وری سازمان تنظیم نمایند.

واژه‌های کلیدی: صفات شخصیتی، زمینۀ اخلاقی، تبادل رهبر- عضو، رهبری قابل اعتماد
متن کامل [PDF 213 kb]   (1256 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/9/23 | پذیرش: 1394/9/23 | انتشار: 1394/9/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( 3-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها