:: دوره 12، شماره 1 - ( 4-1396 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 131-121 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش ویژگی‌های جمعیت‌شناختی و وضیت اخلاقی سازمان در قضاوت حسابداران
مریم حیاتی، محمود معین‌الدین، شهناز نایب زاده*
چکیده:   (3221 مشاهده)

زمینه: در خصوص اهیت قضاوت حسابداران در حرفه خود عواملی تاثیرگذار دیده شده و قرار گرفتن در شرایط متفاوت باعث تصمیمات متفاوتی شده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ویژگی‌های جمعیت شناختی و وضعیت اخلاقی سازمان بر قضاوت حسابداران است. به بیان دیگر، حسابداران در قضاوت اخلاقی وحرفه‌ای خود چه عواملی دخیل می‌دانند.  

روش: پژوهش حاضر کاربردی و در زمرۀ تحقیقات پس رویدادی می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش، حسابداران فعال در شرکت‌های استان یزد و نمونه آماری به تعداد  300 نفر درنظر گرفته شده که از این تعداد 253 نمونه قابل قبول به صورت تصادفی ساده انتخاب گردیده است. داده‌های مورد نیاز از طریق پرسشنامه و روش پیمایشی جمع‌آوری شده است که برای توصیف داده‌ها از آمار توصیفی شامل جداول فراوانی و به منظور آزمون فرضیه‌ها از آزمون کالموگروف اسمیرنف و روش‌های آماری پارامتریک یا ناپارامتریک نظیرآزمون t  و رگرسیون خطی تک متغیره استفاده شده است.

یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان می‌دهد که وضعیت اخلاقی سازمان و از بین ویژگی‌های جمعیت شناختی  افراد فلسفه اخلاقی حسابداران و جنسیت بر قضاوت حسابداران رابطه معنی‌داری دارد و فرضیه‌های آنها تایید می‌شود. ولی وضعیت تأهل و سن و میزان تحصیلات از ویژگی‌های جمعیت شناختی بر قضاوت حسابداران رابطه معنی‌داری ندارد و فرضیه‌های آنها تایید نمی‌شود.

نتیجه‌گیری: رفتار غیراخلاقی سازمان و افراد شاغل در سازمان اعم از مرد یا زن می‌تواند عامل اتخاذ تصمیمات غیراخلاقی در حوزه حسابداری باشد.

واژه‌های کلیدی: ویژگی های جمعیت شناختی، وضعیت اخلاقی سازمان، اخلاق سازمانی، قضاوت حسابداران، فلسفه اخلاقی
متن کامل [PDF 189 kb]   (1082 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/4/9 | پذیرش: 1396/4/9 | انتشار: 1396/4/9


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها