:: دوره 10، شماره 4 - ( 12-1394 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 26-17 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل نقش انسان‌شناسی در اخلاق حرفه‌ای
ناصر مومنی*
، nmomeni @ isfpnu.ac.ir
چکیده:   (3952 مشاهده)

زمینه: یکی از علل کم‌رنگ شدن اخلاق در روابط انسانی، غفلت از ارزش والای انسانی است. این نگرش باعث می‌شود که انسان موجودی کم‌اهمیت به‌نظر آید و ناخودآگاه بسیاری از حقوق قانونی و اخلاقی او نادیده گرفته شود. برعکس، توجه به جایگاه بالای انسان، حس احترام به بشر و رعایت رفتار اخلاقی نسبت به او را بر می‌انگیزد. بنابراین لازم است، حقیقت و جایگاه انسان به‌گونه‌ای فراگیر و با روشی عقلی و نظری، تبیین شود و پیامدهای اخلاقی آن در رفتار افراد نسبت به یکدیگر مورد توجه قرار گیرد. از این روی پژوهش حاضر بر آن شد بر انسان‌شناسی فلسفی، عرفانی و دینی، به عنوان مبانی نظری اخلاق حرفه‌ای توجه نماید.

نتیجه‌گیری: بین تلقی هر شخصی از انسان و نوع رفتار او با افراد بشر رابطه معناداری وجود دارد. توجه دادن به استعدادها و ظرفیت‌های نهفته در انسان و جایگاه بالای او در آفرینش، افزون بر این که هوش اخلاقی را پایدارتر می‌کند، می‌تواند از سویی نوعی احترام و رفتار اخلاق‌مدارانه نسبت به انسان‌ها را در افراد برانگیزد و از دیگر سو، انگیزه برای تربیت انسان‌های بدرفتار و غیراخلاقی را افزایش دهد. از این رو، برای بهبود روابط انسانی و به‌ویژه رعایت اخلاق در محیط کسب‌وکار، دیدن این جایگاه می‌تواند نقش چشمگیری داشته باشد. این دیدن اما بیشتر با چشم خرد دیده می‌شود تا با چشم سَر، یعنی نظری و فراتر از رفتارشناسی است.

واژه‌های کلیدی: : انسان‌شناسی، اخلاق حرفه‌ای، مسئولیت‌پذیری
متن کامل [PDF 177 kb]   (2674 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/12/21 | پذیرش: 1394/12/21 | انتشار: 1394/12/21


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( 12-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها