:: جلد 14 - ویژه نامه شماره 2-0 ::
جلد 14 - ویژه نامه شماره 2-0 صفحات 18-13 برگشت به فهرست نسخه ها
مبانی قاعده جلوگیری از تقلب در تجارت از منظر اخلاق
شهرام صبری، حسن پاشازاده*، علی غریبه، رحیم وکیل زاده
چکیده:   (1699 مشاهده)
زمینه : مبانی قاعده جلوگیری از تقلب در تجارت به جهت وجوه مشترک همکاری دو نظام اخلاق و حقوق یکسان می باشد. و مبانی قاعده مذکور بیان کننده عدم تجویز و جلوگیری از بکارگیری تقلب می باشد.مبانی مورد بحث جهت حفظ منافع اشخاص و امنیت اموال و حتی حفظ نظم جامعه می باشد و اشخاصی که به جهت بردن منفعت بیشتر متوسل به تقلب و فریب می گردند ملزم به جبران می باشند.
نتیجه گیری: پایبندی به اخلاقیات موجب اطمینان و اعتماد بین افراد جامعه برای مشارکت بیشتر در فعالیت های اقتصادی و تضمین امنیت سرمایه گذاری خواهد بود. تحصیل مال به طرق نامشروع ،با نادیده انگاری اخلاقیات موجب اضرار دیگری شده و مذموم و ناپسند است و عامل ورود ضرر از انجام آن منع گردیده و می بایستی جبران ضرر نماید.تعمیم منع تقلب در خصوص قواعد حقوقی با روح و فلسفه وضع اصول و قواعد اخلاقی منطبق می باشد. به ویژه اینکه مبانی قاعده منع تقلب و نیز قواعد حقوقی از جمله اخلاق مداری، شفافیت، نظم عمومی،حسن نیت با قواعد اخلاق یکسان می باشد و قوانین تفوق و رجحانی نسبت به قواعد اخلاقی ندارند.
واژه‌های کلیدی: اخلاق، تجارت، حقوق، تقلب
متن کامل [PDF 462 kb]   (743 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/12/12 | پذیرش: 1398/12/12 | انتشار: 1398/12/12


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 14 - ویژه نامه شماره 2-0 برگشت به فهرست نسخه ها