:: دوره 13، شماره 2 - ( 6-1397 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 38-29 برگشت به فهرست نسخه ها
چشم اندازهای اخلاقی عدالت زیست محیطی درکشاورزی ارگانیک و عملی
محمدباقر آرایش*
چکیده:   (2247 مشاهده)
زمینه: عدالت زیست محیطی یک مفهوم چالش برانگیز در ارتباط با روند توسعه کشاورزی است به این دلیل که موقعیت منافع اجتماعی و زیست‌محیطی در تضاد با لیبرالیسم بازار و رشد اقتصادی است. با توجه به اینکه محیط طبیعی، مشترک بین همه موجودات می‌باشد، عدالت زیست محیطی با مفهوم رعایت «انصاف» در مواجهه با محیط زیست مرتبط می‌باشد. کشاورزی ارگانیک یک موقعیت پیشرفته با توجه به عدالت زیست محیطی است، چرا که به برقراری راه‌های تعامل با محیط طبیعی کمک می‌کند. اما با این حال عدالت زیست محیطی هم چالش‌های قابل‌توجهی را با کشاورزی ارگانیک دارد. در این مطالعه به بررسی جایگاه عدالت زیست محیطی در چالش‌های جهانی کشاورزی ارگانیک با نگاه اخلاقی و عملی و نیز چگونگی همگرایی و مصالحه بین عدالت زیست محیطی و فعالیت‌های ارگانیک توجه شده است.
نتیجه‌گیری: کالایی گرایی عامه مردم، محیط خارجی و هزینه‌های اجتماعی سه چالش اساسی هستند که در بازار‌های مصرف، تجارت از راه دور و نظام مالکیت غذایی ارگانیک به حساب آورده نمی‌شوند. ایده عدالت زیست محیطی را می‌توان از طریق اجرای کامل عدالت زیست محیطی در صدور استانداردهای گواهینامه‌های ارگانیک، توسعه تجارت عادلانه ارگانیک، تشویق کشاورزی بدون گواهینامه استاندارد به رعایت اصول ارگانیک به‌عنوان راهبرد جایگزین در نزد جوامع محلی و امنیت عذایی، بوسیله حمایت از کشاورزی ارگانیک به‌عنوان یک نمونه جایگزین جهت اجرای وسیع عدالت زیست محیطی در کشاورزی و جامعه با استفاده از کشاورزی ارگانیک ترویج نمود.
 
واژه‌های کلیدی: کشاورزی ارگانیک، عدالت زیست محیطی، اخلاق
متن کامل [PDF 165 kb]   (999 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/6/29 | پذیرش: 1397/6/29 | انتشار: 1397/6/29


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 2 - ( 6-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها